Správné rizoto musí být tekuté ne suché, jak známe ze škol nebo z dětství. Vyfotit jídlo na talíři jsem bohužel zapomněla. Byla to až moc velká dobrota.
Servings 2 větší porce
Ingredients
- 2 hrnky rýže arborio
- 1 větší cibule
- 2 ks vykostěných stehenních kuřecích řízků
- 1/2 ks fueta
- 100 g parmazánu
- 500-700 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
- chimichurri
- sůl
- pepř
- olej
- 100 ml kvalitního bílého vína
Instructions
- Vývar si ohřejeme. Maso si nakrájíme na kousky a naložíme do oleje, a koření chimichurri, osolíme (jemně, vývar, fueta i parmazán jsou velmi slané) a opepříme.
- Cibuli nakrájíme na jemno. Na pánvi osmahneme cibuli do zlaté barvy.
- Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a na jemné plátky fuetu. Které rychle orestujeme. Když máme maso orestované přidáme rýži na rizoto. Rýži necháme též orestovat, až se začne mírně připalovat přidáme skleničku vína. Víno necháme odpařit.
- Pak už můžeme přidávat po troškách vývar a pánev zakryjeme. Maso kontrolujeme tak, aby rizoto nezůstalo nikdy suché. Vývarem zalíváme, aby byla směs skoro celá zakrytá.
- Až je rýže poloměkká můžeme posypat parmazánem a podáváme.
Může se zdát, že rýže je na začátku velmi málo. Ale opravdu se velmi zvětší.