Správné rizoto musí být tekuté ne suché, jak známe ze škol nebo z dětství. Vyfotit jídlo na talíři jsem bohužel zapomněla. Byla to až moc velká dobrota.

Servings 2 větší porce

Ingredients

  • 2 hrnky rýže arborio
  • 1 větší cibule
  • 2 ks vykostěných stehenních kuřecích řízků
  • 1/2 ks fueta
  • 100 g parmazánu
  • 500-700 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
  • chimichurri
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 100 ml kvalitního bílého vína

Instructions

  • Vývar si ohřejeme. Maso si nakrájíme na kousky a naložíme do oleje, a koření chimichurri, osolíme (jemně, vývar, fueta i parmazán jsou velmi slané) a opepříme.
  • Cibuli nakrájíme na jemno. Na pánvi osmahneme cibuli do zlaté barvy. 
  • Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a na jemné plátky fuetu. Které rychle orestujeme. Když máme maso orestované přidáme rýži na rizoto. Rýži necháme též orestovat, až se začne mírně připalovat přidáme skleničku vína. Víno necháme odpařit. 
  • Pak už můžeme přidávat po troškách vývar a pánev zakryjeme. Maso kontrolujeme tak, aby rizoto nezůstalo nikdy suché. Vývarem zalíváme, aby byla směs skoro celá zakrytá. 
  • Až je rýže poloměkká můžeme posypat parmazánem a podáváme.

Může se zdát, že rýže je na začátku velmi málo. Ale opravdu se velmi zvětší.