Celé kuře rozporcujeme. Křídla a hrudník vložíme do hrnce s vývarem. Ten mám většinou z mrazáku. Vývar necháme probublávat.
Cibuli si nakrájíme na jakékoliv kousky. Maso osolíme a opepříme z obou stran.
Na oleji prudce osmažíme kuře ze všech stran. Přidáme cibuli, kterou opražíme do zlaté barvy. Přidáme a opražíme papriku. Ne moc dlouhou stačí minutka, aby nebyla hořká.
Zalijeme polovinou vývaru a mlékem. Necháme jemně probublávat. Přibližně 45 minut. Maso případně dle potřeb dolíváme vývarem.
Měkké maso vyndáme. Kosti i kůži z masa odděláme.
Na pánvičce si připravíme jíšku. Necháme si rozpustit máslo, do něj pak vložíme mouku a mícháme cca 3 minuty. Omáčku postupně přidáváme do jíšky. Až nakonec spojíme obě části.
Omáčku rozmixujeme a následně scedíme přes velmi jemné sítko. Vložíme zpátky obrané kuřecí maso.
Přidáme cukr a citrón. Necháme mírně vařit, ale neustále mícháme (jíška se připaluje). Ideálně 10 minut.
Následně už jen zalijeme smetanou a nevaříme. Pouze promícháme. Nejlepší s těstovinou.