Do mísy dej mouku 250 g, cukr 50 g, sůl 1/4 lžičky, sušené droždí 5 g.Zamíchej.V hrnku smíchej 125 ml teplého mléka, 25 g rozpuštěného másla, 1 vejce.Vlij do mouky a vypracuj hladké těsto (ručně cca 8 min).Přikryj a nech kynout 1 hodinu.
Vykynuté těsto rozděl na 2–3 stejné kusy.Vyválej dlouhé „hady“ cca 50–60 cm.Omotej kolem formy (plechovka, sklenice, váleček obalený alobalem).Lehce přimáčkni, aby se prameny spojily.
Rozpuštěným máslem (30 g) potři celý povrch.Obal směsí:cukr 60 gskořice 1 lžička(volitelně přidat ořechy)
Trouba: 190 °C Pečení: 15–18 min (zlatavá barva)Po vytažení můžeš znovu obalit ve skořicovém cukru.