Necháme vařit vodu na těstoviny se solí (vrchovatou lžičkou).
Na olivovém oleji necháme zpěnit pancettu nakrájenou na proužky.
Přidáme na kostičky nakrájenou dýni (máslovou, nebo cuketu i ta je luxusní).
V misce si oddělíme žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme na jemno nakrájený parmazán (trochu si necháme na posypání), pepř a sůl.
Až začne vřít vody na těstoviny, přidáme těstoviny (pozor stačí jim pár minut 2-4 pro den sušené, čerstvé 1-2 minuty).
Z vařícího hrnce s těstovinami odebereme 50 ml vařící vody a postupně přilijeme ke žloutkům. Tím naředíme hustou omáčku.
Těstoviny vyndáme na pánem k pancette a dýni. Nevadí, když vezmeme i s trochou vody.
Jakmile máme vodu vyvařenou. Odstavíme a přidáme žloutky s vodou a kořením. Zamícháme a přendáme na talíře.
Zasypeme mírně parmazánem a polijeme olivovým olejem.