Go Back

Ingredients

  • těstoviny z půlky dávky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g pancetty
  • 50 g parmazánu
  • trochu .) máslové dýně
  • 2 ks žloutků
  • 1 dc vody z těstovin
  • pepř
  • sůl

Instructions

  • Necháme vařit vodu na těstoviny se solí (vrchovatou lžičkou).
  • Na olivovém oleji necháme zpěnit pancettu nakrájenou na proužky.
  • Přidáme na kostičky nakrájenou dýni (máslovou, nebo cuketu i ta je luxusní). 
  • V  misce si oddělíme žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme na jemno nakrájený parmazán (trochu si necháme na posypání), pepř a sůl.
  • Až začne vřít vody na těstoviny, přidáme těstoviny (pozor stačí jim pár minut 2-4 pro den sušené, čerstvé 1-2 minuty). 
  • Z vařícího hrnce s těstovinami odebereme 50 ml vařící vody a postupně přilijeme ke žloutkům. Tím naředíme hustou omáčku. 
  • Těstoviny vyndáme na pánem k pancette a dýni. Nevadí, když vezmeme i s trochou vody.
  • Jakmile máme vodu vyvařenou. Odstavíme a přidáme žloutky s vodou a kořením. Zamícháme a přendáme na talíře. 
  • Zasypeme mírně parmazánem a polijeme olivovým olejem.