Vodu s olejem a špetkou soli přivedeme k varu. Při varu přidáme hladkou mouku. Mícháme v hrnci zespodu. Nejlépe pevnou vařečkou. Vznikne nám odpalované těsto, které musíme stále míchat. Čekáme až směs vychladne a pak po jednom zašleháme vejce v robotu. Těsto by mělo být akorát husté (hustější krém), aby se dobře plnilo cukrářským sáčkem.
Na pečícím papír vytvoříme tužkou kroužek. A těstem objedeme daný nákres. Stačí pouze jedna vrstva. Při dvou vrstvách bude věneček zbytečně vysoký.
Troubu si vyhřejeme na 200°C a pečeme 15-20 minut dle velikosti věnečků. Troubu třikrát prudce otevřeme a zavřeme. Tak aby se ven dostala pára. Poklepem na upečené věnečky vidličkou zjistíme, jestli jsou hotové. Věnečky musí být pevné a s dotykem vidličkou klepat.
Mléko a cukr ohřejeme s vydlabanou vanilkou. Část vlijeme na pudinkový prášek. Dobře rozmíchané vrátíme zpátky a přivedeme k varu. Krém bude velmi rychle tuhnout. Ale musí být alespoň minutu provařený.
Krém odstavíme a po jednom zašleháme žloutky. Krém necháme vychladnout, ale stále jemně mícháme aby vršek neokoral. Až je krém studený, přidáme změklé máslo.
Šťávu s citrónu smícháme s sedmi lžícemi moučkového cukru.
Vychladlé věnečky rozkrojíme ve dvou třetinách (větší část necháme na krém). A naplníme krémem. Vršky namočíme do citronové polevy.