Vajíčka si uvaříme na tvrdo v hrnci. Oloupáme a nakrájíme na půlky. Párky nakrájíme na čtvrtiny. Špek si nakrájíme na proužky. Cibuli si nakrájíme na měsíčky.
Maso si nakrájíme a naklepene na 4-5 mm tlusté plátky.
Plátky osolíme, opepříme a natřeme hořčicí (2 lžičky na jeden plátek). Na plátek si naskládáme zbytek surovin. Přendáme plátek s náplní do dlaně a zarolujeme, tak aby nic nemohlo vypadnout. Ptáčka jemně zaděláme nití (stačí obtočit bez suku).
Zbytek výplně nakrájíme na kostičky. Plátky na oleji začneme opékat ze všech stran. Při poslední várce přidáme nakrájený špek, cibuli a párky.
Když máme všechny ptáčky opečené vyndáme je. Špek, cibuli i párky zaprášíme 2 lžícemi mouky a pořádně opražíme (cca 2 minuty). Pak můžeme přilít vývar a vrátíme ptáčky zpátky do hrnce. Tak aby ptáčky skoro nekoukaly z vývaru.
Vaříme do změknutí cca 1 hodinu. Ideální podávat s rýží nebo bramborou kaší.