Go Back

Ingredients

  • 2 ks vajec
  • 150 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce oleje
  • 150 g hladké mouky
  • 1,5 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 250 ml šlehačky
  • 100 g hořké čokolády 52%
  • 1 plátek želatiny
  • zrcadlová poleva

Instructions

  • Bílky začneme šlehat v čisté míse pouze se špetkou soli. Až začne směs pěnit na okraji přidáme veškerý cukr. Mícháme do plné tuhosti bílků. 
  • Následně přidáme po jednom žloutky. Po žloutcích můžeme přidat olej. 
  • Ručně přidáme mouku, kypřící prášek a kakao. Na spodek formy jsem použila pečící papír. Těsto jsem upravila hodně do krajů. Při pečení se nejvíce zvedá obvykle prostředek. 
  • Pečeme na 180°C cca 30 minut.
  • Želatinu si namočíme do studené vody.
  • Čokoládu si se lžíci smetany si rozehřejme ve vodní lázni. Když je čokoláda tekutá přidáme zbytek smetany a rozmícháme připravenou želatinu. Krém necháme odležet do druhé dne. 
  • Korpus okrájíme, tak aby se vlezl do formy a nedotýkal se žádného kraje. 
  • Krém vyšleháme do tuha. Pak už jen naskládáme na sebe korpus a krém. Takto připravený dort jsem dala cca 1,5 hodiny do mrazáku.