Go Back

Ingredients

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 lžička Garam Masala
  • 2 lžičky karí Madráský typ
  • 1 lžička Chop Suey
  • 10 cm zázvoru
  • 7 ks česneku
  • 1 konzerva rajčat
  • 1 svazek koriandru
  • 1 menší pórek
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks limety
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného čili

Instructions

  • Zázvor oškrábeme a bez vnitřní tvrdé části nakrájíme na jemno. Stejně tak nakrájíme česnek 
  • Z pórku si nakrájím na nudličky pouze tvrdší část zelenou (musí se pečlivě vyčistit). 
  • Na másle a oleji necháme zpěnit pórek, česnek a zázvor. 
  • Následně přidáme koření, které necháme rozvonět. Přidáme lžičku cukru.
  • Maso si nakrájíme na kostičky. V této kořenité omáčce rychle opečeme kuřecí maso (ideálně několik hodin v pokojové teplotě).
  • Když je maso opečené, přidáme rajčata. Můžeme podlít i trochou vody. 
  • Přidáme půlku šťávy z limety. A necháme šťávu redukovat. 
  • Až je omáčka hustější, maso by mělo být stále měkké. Přidáme zbytek nakrájeného pórku a na jemně nakrájený koriandr a už nevaříme. Podáváme s rýží.