Zázvor oškrábeme a bez vnitřní tvrdé části nakrájíme na jemno. Stejně tak nakrájíme česnek
Z pórku si nakrájím na nudličky pouze tvrdší část zelenou (musí se pečlivě vyčistit).
Na másle a oleji necháme zpěnit pórek, česnek a zázvor.
Následně přidáme koření, které necháme rozvonět. Přidáme lžičku cukru.
Maso si nakrájíme na kostičky. V této kořenité omáčce rychle opečeme kuřecí maso (ideálně několik hodin v pokojové teplotě).
Když je maso opečené, přidáme rajčata. Můžeme podlít i trochou vody.
Přidáme půlku šťávy z limety. A necháme šťávu redukovat.
Až je omáčka hustější, maso by mělo být stále měkké. Přidáme zbytek nakrájeného pórku a na jemně nakrájený koriandr a už nevaříme. Podáváme s rýží.