Go Back

Ingredients

MANDLOVÉ PUSINKY

  • 5 ks bílků
  • 170 g mandlové mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 špetka soli
  • 100-150 g rozmixovaného griliáše

NA KRÉM

  • 5 ks žloutků
  • 2 lžíce škrobu
  • 200 ml smetany
  • 4 ks plátkové želatiny
  • 150 g griliáše
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml šlehačky

Instructions

MANDLOVÉ PUSINKY

  • Bílky s cukrem a solí ušleháme do tuha. 
  • Ručně pak přidáme oříškovou mouku. 
  • Vložíme do cukrářského sáčku s rovnou koncovkou a vytvoříme dva stejné kruhy.
  • Pečeme na 180°C do zlaté barvy.

KRÉM

  • V kastrolu přivedeme k varu smetanu.
  • Želatinu namočíme do vody.
  • Žloutky si oddělíme a pomalu přelijeme horkou smetanou. 
  • Po spojení vrátíme opět do hrnce a přidáme škrob. 
  • Ohříváme až k varu, kdy hmota zhoustne a začne se lepit na stranu hrnce. 
  • Odstavíme a přidáme želatinu a mascarpone. 
  • Přimícháme griliáš a šlehačku.
  • Necháme ztuhnout v lednici přes noc a druhý den vyšleháme

KONEČNÁ DEKORACE

  • Vytvořenou jednu pusinku potřeme jemně krémem. 
  • Na druhou dáme do středu malý kousek krému a přilepíme sušenku na podávací talíř. Tak nám dort zůstane na místě.
  • Vyšlehaný krém naplníme do cukrářského čásku s rovnou špičkou a vytvoříme jednotlivé kuličky, které se zatím nedotýkají.
  • Přiklopíme druhou pusinkou, kterou ozdobíme karamelizovanými mandlemi.