Kuře vykostíme. Položíme si kuře prsama nahoru a začneme vykosťovat okolo hrudní kosti. Odřežeme nohy okolo kosti. Pak nařízneme nohu až ke kloubu a následně pánvi.
Vykostěné kuře roztáhneme na celou jeho velikost na prkénko. Kuřecí prsa nařízneme tak, aby byla veškerá kůže pokryta masem ideálně stejnou vrstvou.
Maso osolíme, opepříme a natřeme plnotučnou hořčicí. Na prsa poklademe anglickou slaninu. na slaninu z vrhu vejce, sýr, okurky. Vejce osolíme.
Pak celou roládu opatrně zabalíme a nití obtočíme. Osolíme a opepříme i z vrchní strany. Takto připravenou roládu zprudka opečeme.
Přendáme do pekáče a zalijeme vroucím vývarem. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme na 170°C přibližně jednu hodinu.
Odkryjeme a na roládu dáme lžíci másla. Necháme dalších 10 minut v troubě.
Následně otočíme a opět přidáme lžíci másla i na druhou stranu.
Ideálně podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.