Go Back

Author: Théreska

Ingredients

TĚSTO

  • 250 g másla
  • 200 g tučného zákysu
  • 410 g hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 špetka soli

NÁPLŇ

  • 250 g mletých ořechů (vlašských)
  • 100 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • citronová kůra
  • vanilka
  • 2 lžíce rumu

NA TEPLÉ ROHLÍČKY

  • 70 g másla
  • 2 lžíce rumu
  • moučkový cukr

Instructions

TĚSTO

  • Všechny suroviny zpracujeme v robotu a necháme těsto v lednici několik hodin odpočinout.

NÁPLŇ

  • Zahřejeme si mléko do varu, následně přidáme ořechy a cukr. Ještě chvíli ohříváme až náplň zhoustne. Přidáme trochu vanilky, citronové kůry a rum. Náplň necháme úplně vychladit.

POSTUP

  • Těsto rozdělíme na dvě části a každou si vyválíme do kruhu. Kruh pak rozdělíme na 8 podobných částí. Na širší kraj dáme lžičku náplně a rohlíček srolujeme. Těsto vychází na dva plné plechy. Pečeme na 180° do růžova (cca 17-25 minut).
  • Do rozpuštěného másla přidáme rum. Ještě horké rohlíčky potřeme a okamžitě zasypeme cukrem. Ideálně podáváme vychladnuté, pokud nějaké zůstanou do té doby.