Co opravdu nesnáším jsou ořechové sladkosti, nikdy mi to nechutnalo. Ale protože ráda peču, zkusila jsem tyto klasické rohlíčky na sv. Martina. Člověk je asi nemůže nemilovat. Jsou křehké, málo sladké..prostě TOP.

Author Théreska

Ingredients

TĚSTO

  • 250 g másla
  • 200 g tučného zákysu
  • 410 g hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 špetka soli

NÁPLŇ

  • 250 g mletých ořechů (vlašských)
  • 100 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • citronová kůra
  • vanilka
  • 2 lžíce rumu

NA TEPLÉ ROHLÍČKY

  • 70 g másla
  • 2 lžíce rumu
  • moučkový cukr

Instructions

TĚSTO

  • Všechny suroviny zpracujeme v robotu a necháme těsto v lednici několik hodin odpočinout.

NÁPLŇ

  • Zahřejeme si mléko do varu, následně přidáme ořechy a cukr. Ještě chvíli ohříváme až náplň zhoustne. Přidáme trochu vanilky, citronové kůry a rum. Náplň necháme úplně vychladit.

POSTUP

  • Těsto rozdělíme na dvě části a každou si vyválíme do kruhu. Kruh pak rozdělíme na 8 podobných částí. Na širší kraj dáme lžičku náplně a rohlíček srolujeme. Těsto vychází na dva plné plechy. Pečeme na 180° do růžova (cca 17-25 minut).
  • Do rozpuštěného másla přidáme rum. Ještě horké rohlíčky potřeme a okamžitě zasypeme cukrem. Ideálně podáváme vychladnuté, pokud nějaké zůstanou do té doby.