Author Théreska

Ingredients

Na sněhovou hmotu

  • 6 bílků
  • 1 špetka soli

Ušleháme do tuha a postupně přidáme

  • 250 g cukru
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 špetka prášku do pečiva

Promícháme, aby se vše dobře spojilo!

Na piškotový plát:

  • 3 vejce
  • 3 žloutky
  • 140 g cukru

Šleháme, dokud nezískáme pěknou hladkou směs

  • 140 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Opatrně vmícháme pomocí stěrky. Plech vyložíme pečícím papírem. Lžící vytvoříme řady z bílků tak, jak je ukázáno na obrázku. Mezeru mezi řadami vyplníme piškotovým těstem.

Důležité: Vnější okraje musí vždy tvořit řady z bílků, protože těsto se může roztékat! Poté vše posypeme moučkovým cukrem

Na kávový krém:

  • 1 sáček 2 lžíce instantní kávy
  • 1 sáček ztužovače do šlehačky
  • 350 ml smetany je šlehání 33%

Nescafé, ztužovač, smetana - vyšlehat.

Vše společně vyšlehat ručním mixérem do hladkého krémuPoté dort Kardinalschnitte ozdobte podle obrázku

Stručný přehled:

  • Připravíme sněhovou hmotu.
  • Připravíme piškotové těsto.
  • Na plech střídavě naneseme řady sněhu a piškotového těsta.

Pečeme v troubě.

  • 170°C 25-30 minut horkovzduch
  • Připravíme kávový krém.
  • Dort ozdobíme podle fotky