Ingredients
Na sněhovou hmotu
- 6 bílků
- 1 špetka soli
Ušleháme do tuha a postupně přidáme
- 250 g cukru
- 1 lžíce škrobu
- 1 špetka prášku do pečiva
Promícháme, aby se vše dobře spojilo!
Na piškotový plát:
- 3 vejce
- 3 žloutky
- 140 g cukru
Šleháme, dokud nezískáme pěknou hladkou směs
- 140 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Opatrně vmícháme pomocí stěrky. Plech vyložíme pečícím papírem. Lžící vytvoříme řady z bílků tak, jak je ukázáno na obrázku. Mezeru mezi řadami vyplníme piškotovým těstem.
Důležité: Vnější okraje musí vždy tvořit řady z bílků, protože těsto se může roztékat! Poté vše posypeme moučkovým cukrem
Na kávový krém:
- 1 sáček 2 lžíce instantní kávy
- 1 sáček ztužovače do šlehačky
- 350 ml smetany je šlehání 33%
Nescafé, ztužovač, smetana - vyšlehat.
Vše společně vyšlehat ručním mixérem do hladkého krémuPoté dort Kardinalschnitte ozdobte podle obrázku
Stručný přehled:
- Připravíme sněhovou hmotu.
- Připravíme piškotové těsto.
- Na plech střídavě naneseme řady sněhu a piškotového těsta.
Pečeme v troubě.
- 170°C 25-30 minut horkovzduch
- Připravíme kávový krém.
- Dort ozdobíme podle fotky