Veka na chlebíček
Pokud nemáte ve svém okolí dokonalé pekařství, nezbývá nic jiného než se základní pečivo naučit. Není na tom nic složitého.Chci recept
Pizza
Většinou se mi pizza nepovede, proto si ji raději objednávám. Ale tato byla luxusní, podělím se tedy s receptem. Směs italských bylinek mám opět od Koření od Antoníčka. Léta jsem kupovala Sindibáda v Brně, pak Sonnentor, kteří mají menší obsah soli. Ale Koření od Antoníčka mi přijde nejčerstvější.Chci recept
Vánočka
Po prázdninách nás nečeká nic kromě Vánoc. Což je ideální čas na vánočku! Ale pozor jsou mezi námi takoví, kteří zbožňují vánočku tak, že ji musí mít i o víkendu /každý víkend/. Pro ty je tu už dnes tento recept. Citronovou a pomerančovou kůru kupuji v DM drogérii. Mají tam kůruChci recept
Bulky na burger
Říká se, že na burgeru nejde nic zkazit, ale opak je pravdou. Dokonalost je ve vyváženém množství zeleniny, masa, majdy a housky. Ano..chce to cvičit. Začneme u dokonalé housky. Dlouho jsem zkoušela hodně receptů, ale žádná houska nebyla nadýchaná a ve většině případů bylo těsto hutné a těžké. A toChci recept
Focaccia
Focaccia je další jednoduché pečivo, které připravíte za chvilku. Strukturou připomíná buchtu. Druhý den není tvrdé kvůli velkému množství olivového oleje. Hodí se jako příloha k obloženým sýrům nebo třeba k pomazánce z cizrny (humus).Chci recept
Alsaská pizza – pizza, kterou si zamilujete
Pizza, která vlastně není pizza, jak ji známe. Jedná se o jednoduchou placku, která se peče na obráceném plechu. Základem nejsou ani rajčata ani smetana, ale v mém případě zakysaná smetana (správně creme fresh, seženete třeba v Bille). Chci recept