Česká klasika – SVÍČKOVÁ. Každý ji dělá jinak a v tom je krása. Já myslím, že ve svíčkové jsou docela klasik. I když vlastně nevím, protože recept na svíčkovou jsem nikdy neviděla. Až postupem času recept člověk dokáže vyladit přesně podle své chuti a jemu pak přijde dokonalý. Podávám vždyChci recept

U nás ještě nepřišla „velká zima“, ale až přijde.. mám chuť na těžké polévky. Vývar, bramboračku, kulajdu. Ideálně i v zimě koupit pár kvalitních čerstvých hub (alespoň hnědé žampiony). K houbové polévce se nejvíce hodí ztracené vejce. Vodu ohřejeme do varu. Přidáme lžíci octu. Vejce vyklopíme do misky a varChci recept

Pobyt v lese je to pro mě ideálně prožitý čas a když ještě rostou houby, borůvky, jahody,maliny.. není nic lepšího. Zatím v lese nic neroste, ale houby mám nasušené. Houbová omáčku někdy dělám i s masem. Stačí pouze osmažit a přidat do omáčky (kuřecí prsa, panenka). Nebo třeba hovězí zChci recept

Dívala jsem se na cukrárny ve Francii (přes mapy google) a několikrát jsem narazila na tento dezert. Hledáním jsem našla recept ve francouzštině… až žije google translátor a selský rozum. No vychladlého nejdříve vložíme jemně vyšlehaný krém z bílé čokolády. Mandlovou sušenku polijeme vanilkovým sirupem a vložíme na krém. ZakryjemeChci recept

Pro mě, moji sestru a další čokoholiky je tento dort božským požehnáním. Když okusíte první sousto, je to, jakoby Vás udeřila chuť  krémové čokolády, karamelu a jemné pusinky. Recept sice není extrémně složitý, ale je nutné počítat s vyšší časovou náročností (nejlépe práci rozložit na tři až čtyři dny). ZačnemeChci recept