Ingredients
TĚSTO NA PIZZU
- 560 g PIZZA mouky
- 470 g vody
- 10 g soli
- 5 g olivového oleje
- ř g sušeného droždí
POSTUP
- Na plech, který se vejde do lednice, nasypte trochu semolinové mouky, aby pokrývala celou plochu. Kuličky položte na tři prsty od sebe a vršky potřete olivovým olejem. Přikryjte fólií a nechte kynout 2 hodiny v pokojové teplotě a poté vložte do lednice na 12 – 24 hodin. Pokud byste pizzu pekli teď, nebude moc dobrá, zkoušela jsem to a ten rozdíl je opravdu markantní. Zároveň těsto nenechávejte v lednici až příliš dlouho, protože kvalita těsta pak klesá. Cukry obsažené v mouce se postupně snižují a pizza pak nehnědne. Odpočinuté těsto potřete olivovým olejem kolem dokola a navrchu. Vytvořte z něj pomyslný balón podebíráním těsta směrem dolů – dlaně položte na pracovní plochu směrem nahoru kolem těsta. Nyní , jako kdybyste chtěli ruce spojit pod těstem kolem dokola vytvořte kouli. Za chvíli vznikne krásná hladká koule. Na plech, který se vejde do lednice, nasypte trochu semolinové mouky, aby pokrývala celou plochu. Kuličky položte na tři prsty od sebe a vršky potřete olivovým olejem. Přikryjte fólií a nechte kynout 2 hodiny v pokojové teplotě a poté vložte do lednice na 12 – 24 hodin. Pokud byste pizzu pekli teď, nebude moc dobrá,
Sugo
- 400 g rajčat san marzano nebo jiných italských loupaných v konzervě
- 4 g soli
- 10 listu bazalky
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Pečeme
- Troubu nastavte na nejvyšší teplotu a pečte do zhnědnutí okrajů.
Instructions
Margherita
- sugo, mozzarella (ideálně bůvolí), bazalka, olivový olej