Pokud nemáte ve svém okolí dokonalé pekařství, nezbývá nic jiného než se základní pečivo naučit. Není na tom nic složitého.
Ingredients
- 500 g hladké mouky
- 20 g kvalitního rostlinného oleje
- 20-30 g čerstvého drožďí
- 225 g vody
- 5 g cukr krupice
- 10 g soli
Instructions
- Všechny ingredience na přípravu veky nechte v pokojové teplotě alespoň hodinu.
- Mouku si odvážíme do mísy a přidáme rukou rozmačkané kvasnice. Zalijeme trochou vody a necháme kvasnice vzejít.
- Následně přidáme všechny další suroviny a necháme robotem vytvořit hladké, pevnější těsto. Těsto necháme zpracovat nejméně 20 minut.
- Takto zpracované těsto zakryjeme fólií a dáme na 45 minut do vyhřáté trouby na 30°C.
- Těsto vyndáme z trouby a zpracujeme na dvě veky. Rozválíme jednu část těsta na plát a následně zavineme do veky.
- Přendáme na plech. Veky jemně zakryjeme plátěnou utěrkou a vrátí zpět do trouby na 40 minut (stále stejná teplota 30°C).
- Troubu předehřejme na 230°C. Na stěny rozptylovačem nastříkáme vodu. Snížíme teplotu na 200°C a vložíme veky. Pečeme cca 18-20 minut.