Moje mamka nevaří, ale když se ji zrovna chce, udělá plecko. Žádné velké ingredience, skoro žádná práce. Výsledek moooc dobrej 🙂

Ingredients

  • 1 kg vepřového plecka
  • 1 ks velké cibule
  • 1 hlava česneku
  • sůl
  • voda
  • 1 lžíce oleje

Instructions

  • Předehřeme troubu na 180°C. Nebo ideálně v remosce. 
  • Česnek se solí vmasírujeme do masa. Cibuli nakrájíme na proužky.
  • Na pekáč nalijeme lžíci oleji a přidáme cibuli. Necháme 10 minut opékat.
  • Pak přidáme maso, zalijeme do poloviny masa vlažnou vodou. Zakryjeme poklicí a necháme 3 hodiny péct.
  • Alespoň třikrát otevřeme, otočíme, polijeme a možná i znovu podlijeme. 

Maso je dobré první den s bramborem nebo rýží. Případně druhý den na studeno 🙂 Chutná jak maso ze sklenice.