Moje mamka nevaří, ale když se ji zrovna chce, udělá plecko. Žádné velké ingredience, skoro žádná práce. Výsledek moooc dobrej 🙂
Ingredients
- 1 kg vepřového plecka
- 1 ks velké cibule
- 1 hlava česneku
- sůl
- voda
- 1 lžíce oleje
Instructions
- Předehřeme troubu na 180°C. Nebo ideálně v remosce.
- Česnek se solí vmasírujeme do masa. Cibuli nakrájíme na proužky.
- Na pekáč nalijeme lžíci oleji a přidáme cibuli. Necháme 10 minut opékat.
- Pak přidáme maso, zalijeme do poloviny masa vlažnou vodou. Zakryjeme poklicí a necháme 3 hodiny péct.
- Alespoň třikrát otevřeme, otočíme, polijeme a možná i znovu podlijeme.
Maso je dobré první den s bramborem nebo rýží. Případně druhý den na studeno 🙂 Chutná jak maso ze sklenice.