Česká klasika, která je výborná (pokud ji nezkazíme). Ideálně nepřekombinovat, recept není složitý, ale chce trochu času.

Ingredients

  • 4 ks roštěné ideálně 2 cm
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 300-500 ml vývaru pokud nemáte, zalijte horkou vodou
  • sůl, pepř
  • 2 ks cibule
  • 2 dc oleje na smažení cibule
  • 2 lžíce hladké mouky na obalení cibule
  • rýže příloh

Instructions

  • Maso necháme před vařením v pokojové teplotě. Při opékání masa je velmi důležitá teplota masa. Studené maso by na pánvi dostala šok a pustilo by vodu. 
  • Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. 
  • Nejdříve si rozpálíme pánev, následně nalijeme kvalitní slunečnicový olej a maso dobře opečeme z obou stran (obracíme až uvidíme, že maso je opečené přibližně do půlky masa).
  • Takto opečené maso zalijeme teplým vývarem. Pokud nemáme stačí kvalitní maso zalít horkou vodou. Necháme cca 30 minut dusit. Občas promícháme a obrátíme.
  • K masu si připravíme klasickou smaženou cibuli. Cibuli nakrájíme na kolečka a obalíme jednotlivé kroužky v mouce. Ty pak na cedníku oklepeme a vložíme do rozpáleného oleje (ideálně v hrnci). 
  • Takto usmažené kolečka vložíme na papír a necháme plně okapat. 
  • Omáčka se zahustí z opražené mouky z masa. Maso podáváme ideálně s rýži a posypeme smaženou cibulí.