Česká klasika, která je výborná (pokud ji nezkazíme). Ideálně nepřekombinovat, recept není složitý, ale chce trochu času.
Ingredients
- 4 ks roštěné ideálně 2 cm
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce oleje
- 300-500 ml vývaru pokud nemáte, zalijte horkou vodou
- sůl, pepř
- 2 ks cibule
- 2 dc oleje na smažení cibule
- 2 lžíce hladké mouky na obalení cibule
- rýže příloh
Instructions
- Maso necháme před vařením v pokojové teplotě. Při opékání masa je velmi důležitá teplota masa. Studené maso by na pánvi dostala šok a pustilo by vodu.
- Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- Nejdříve si rozpálíme pánev, následně nalijeme kvalitní slunečnicový olej a maso dobře opečeme z obou stran (obracíme až uvidíme, že maso je opečené přibližně do půlky masa).
- Takto opečené maso zalijeme teplým vývarem. Pokud nemáme stačí kvalitní maso zalít horkou vodou. Necháme cca 30 minut dusit. Občas promícháme a obrátíme.
- K masu si připravíme klasickou smaženou cibuli. Cibuli nakrájíme na kolečka a obalíme jednotlivé kroužky v mouce. Ty pak na cedníku oklepeme a vložíme do rozpáleného oleje (ideálně v hrnci).
- Takto usmažené kolečka vložíme na papír a necháme plně okapat.
- Omáčka se zahustí z opražené mouky z masa. Maso podáváme ideálně s rýži a posypeme smaženou cibulí.