Co na podzim s jablky? Zkuste tyto řezy.

Author Théreska

Ingredients

  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 6 g prášku do pečiva
  • 200 g másla
  • 600 g jablek
  • 50 g hrozinek
  • 100 g mletých ořechu
  • skořice

Instructions

  • V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva.
  • Přidáme měkké máslo a žloutky. Z ingrediencí vytvoříme těsto.
  • 1/3 těsta vložíme do mrazáku na cca 30 minut (aby se těsto dalo následně strouhat).
  • 2/3 těsta rozprostřeme na střední plech.
  • Na těsto vložíme nastrouhaná jablka a posypeme skořicí.
  • Pak posypeme ořechy a hrozinkami.
  • Vyšleháme tuhý sníh z bílků a rozprostřeme.
  • Nakonec nastrouháme zbytek těsta na sníh.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180° C cca 55 minut.