Karbanátek není nikdy dost. Prvně si je můžeme dát s bramborou kaší, druhý den na studeno s okurkem a chlebem jako svačinu. Toto jídlo nikdy nezbude.
Equipment
- 1000 g hovězí a vepřového masa
- 2 vajíčka
- 1 lžíce majoránky
- 1/2 lžíce červené sladké papriky
- 4 lžíce soli
- pepř dle chuti
- 2 středně velké cibule
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- strouhanka
Instructions
- Nakrájíme nadrobno cibuli. Na oleji osmahneme na pánvičce do růžova.
- Smícháme mleté maso dohromady, přidáme všechny ingredience i smaženou cibuli (pokojové teploty). Vše velmi dobře ručně promícháme.
- Nabereme cca lžíci a půl směsi zpevníme v ruce a obalíme do strouhanky.
- Do menšího hrnce dáme olej (karbanátek musí být zcela ponořený). Až bude mít správnou teplotu vložíme karbanátek a smažíme cca 7 minut.
- Vyjmeme s oleje a položíme na kuchyňský papír, abychom se zbavili přebytečného oleje.