Karbanátek není nikdy dost. Prvně si je můžeme dát s bramborou kaší, druhý den na studeno s okurkem a chlebem jako svačinu. Toto jídlo nikdy nezbude.

Author Théreska

Equipment

  • 1000 g hovězí a vepřového masa
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce majoránky
  • 1/2 lžíce červené sladké papriky
  • 4 lžíce soli
  • pepř dle chuti
  • 2 středně velké cibule
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • strouhanka

Instructions

  • Nakrájíme nadrobno cibuli. Na oleji osmahneme na pánvičce do růžova.
  • Smícháme mleté maso dohromady, přidáme všechny ingredience i smaženou cibuli (pokojové teploty). Vše velmi dobře ručně promícháme.
  • Nabereme cca lžíci a půl směsi zpevníme v ruce a obalíme do strouhanky.
  • Do menšího hrnce dáme olej (karbanátek musí být zcela ponořený). Až bude mít správnou teplotu vložíme karbanátek a smažíme cca 7 minut.
  • Vyjmeme s oleje a položíme na kuchyňský papír, abychom se zbavili přebytečného oleje.