Všechny ingredience kromě soli vložíme do mísy. Suroviny musí být v pokojové teplotě. Pokud mléko nemá pokojovou teplotu, ohřejte (nesmí být ale horké).
Nejlépe v robotu vyhněteme těsto bez soli. Může trvat i pět minut. Následně přidáme sůl a hněteme tak dlouho, dokud se těsto nelepí ani na mísu nebo na hák.
Těsto přikryjeme a necháme v míse zdvojnásobit svoji velikost.
Může to trvat hodinu či dvě (záleží na teplotě a ročním období), než je těsto dvojnásobné. Rozdělíme na dvě části. Těsto několikrát přeložíme a dovnitř vložíme rozinky a mandlové lupínky.
Vložíme na plech a necháme mazancům dostatek prostoru na nakynutí. Zakryjeme utěrkou. Opět čekáme až zdvojnásobí svoji velikost.
Jakmile se tak stane, nařízneme mazance do kříže. Namažeme zbytkem vajíčka, které nám zůstalo z těsta. Posypeme mandlemi.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C na horkovzduch - 25 minut.