Nejlepší na letní večery.
Prep Time45 minutes mins
Cook Time15 minutes mins
Total Time4 hours hrs
Servings: 6 porcí
- 400 g mascarpome
- 180 ml smetany ke šlehání
- 6 lžic cukru moučka
- 4 plátky želatiny
- 5 ks limetky
- 3 lžicky cukru
- 1 balíček karamelových opatků (250 g značka Lotus)
- 2 lžíce másla
Polovinu sušenek z balíčku rozdrobíme nejlépe válečně v sáčku na drť. Spojíme se dvěmi lžícemi másla. Korpus rozdělíme do 6 forem a pevně utlačíme.
Nejlépe na odšťavňovači na citrusy zpracujeme 5 limet.
Vyšleháme cca 1 a půl šlehačky, přidáme 400 g mascarpone a 6 lžic moučkového cukru. Nakonec přidáme půlku šťávy z limet. Opětovně rozdělíme do připravených forem a vršek se snažíme co nejvíce urovnat.
3 plátkové želatiny si předem na 10 minut namočíme do vody. Zbylo šťávu s limet přivedeme k varu se dvěmi lžícemi cukru. Jakmile začne šťáva vařit, odstavíme a přidáme odkapanou želatinu. Jemně mícháme do pokojové teploty a následně zalijeme do připravených forem.
Pak už stačí nechat vychladnout v ledničce cca 4-5 hodin. A vyklopit pomocí horního držátka na talířek.