Extra jednoduchý dortík na jaro a léto. Suroviny možná máte už doma. Na limetkové dortíky potřebujeme kulatou formu bez spodního dílu. Nejlépe se speciálním vrškem s ouškem, kterým dezert co nejjednodušeji vyndáme.

Nejlepší na letní večery. 
Prep Time 45 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 4 hours
Servings 6 porcí

Ingredients

  • 400 g mascarpome
  • 180 ml smetany ke šlehání
  • 6 lžic cukru moučka
  • 4 plátky želatiny
  • 5 ks limetky
  • 3 lžicky cukru
  • 1 balíček karamelových opatků (250 g značka Lotus)
  • 2 lžíce másla

Instructions

  • Polovinu sušenek z balíčku rozdrobíme nejlépe válečně v sáčku na drť. Spojíme se dvěmi lžícemi másla.  Korpus rozdělíme do 6 forem a pevně utlačíme.
  • Nejlépe na odšťavňovači na citrusy zpracujeme 5 limet. 
  • Vyšleháme cca 1 a půl šlehačky, přidáme 400 g mascarpone a 6 lžic moučkového cukru. Nakonec přidáme půlku šťávy z limet. Opětovně rozdělíme do připravených forem a vršek se snažíme co nejvíce urovnat.
  • 3 plátkové želatiny si předem na 10 minut namočíme do vody. Zbylo šťávu s limet přivedeme k varu se dvěmi lžícemi cukru. Jakmile začne šťáva vařit, odstavíme a přidáme odkapanou želatinu. Jemně mícháme do pokojové teploty a následně zalijeme do připravených forem.
  • Pak už stačí nechat vychladnout v ledničce cca 4-5 hodin. A vyklopit pomocí horního držátka na talířek. 

S touto želatinou mám nejlepší zkušenosti.