Extra jednoduchý dortík na jaro a léto. Suroviny možná máte už doma. Na limetkové dortíky potřebujeme kulatou formu bez spodního dílu. Nejlépe se speciálním vrškem s ouškem, kterým dezert co nejjednodušeji vyndáme.
Nejlepší na letní večery.
Servings 6 porcí
Ingredients
- 400 g mascarpome
- 180 ml smetany ke šlehání
- 6 lžic cukru moučka
- 4 plátky želatiny
- 5 ks limetky
- 3 lžicky cukru
- 1 balíček karamelových opatků (250 g značka Lotus)
- 2 lžíce másla
Instructions
- Polovinu sušenek z balíčku rozdrobíme nejlépe válečně v sáčku na drť. Spojíme se dvěmi lžícemi másla. Korpus rozdělíme do 6 forem a pevně utlačíme.
- Nejlépe na odšťavňovači na citrusy zpracujeme 5 limet.
- Vyšleháme cca 1 a půl šlehačky, přidáme 400 g mascarpone a 6 lžic moučkového cukru. Nakonec přidáme půlku šťávy z limet. Opětovně rozdělíme do připravených forem a vršek se snažíme co nejvíce urovnat.
- 3 plátkové želatiny si předem na 10 minut namočíme do vody. Zbylo šťávu s limet přivedeme k varu se dvěmi lžícemi cukru. Jakmile začne šťáva vařit, odstavíme a přidáme odkapanou želatinu. Jemně mícháme do pokojové teploty a následně zalijeme do připravených forem.
- Pak už stačí nechat vychladnout v ledničce cca 4-5 hodin. A vyklopit pomocí horního držátka na talířek.
S touto želatinou mám nejlepší zkušenosti.