Klasické piškotové těsto na rolády a dorty. Neznám nikoho, komu se nepovedlo. Ještě nikdy po upečení nespadlo ani o centimetr.

Ingredients

  • 6 ks vajec
  • 250 g cukr moučka
  • 1 špetka soli
  • 6 lžic oleje
  • 240 g hladké mouky

Instructions

  • Při šlehání bílku musíme dbát na to, aby mísa, ve které šleháme byla suchá a bílky studené. Bílky šleháme na začátku pouze se špetkou soli. Až vidíme na stranách vyšlehané bílky, vložíme cukr. Bílky šleháme do tuha. 
  • Až máme bílky s cukrem vyšlehané, přidáme pomalu olej.
  • Když je olej zapracovaný, přidáváme po jednom žloutky. 
  • Jako poslední přidáváme mouku, nejlépe ručně, aby piškotové těsto nespadlo. Já používám vařečku s dírou uprostřed. Těsto zůstane vzdušné.
  • Pečeme na 180°C maximálně 30-5 minut.

Ideální vařečka na zapracování mouky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

;