Go Back

Mangový dortík

Dortík se skládá ze čtyř vrstev, které se připravují zvlášť i několik dní dopředu. Horní glazurová poleva, pěna z bílé čokolády, mangový sorbet a mandlový piškot.
Doladěný mangovým kouskem a posypem z kokosových. Recept vystačí na 6 malých dortíků.
2 DNY DOPŘEDU:
Author: Théreska

Ingredients

  • 1 ks mango čerstvé
  • 1 lžíce třtinový cukr
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžička citronová šťáva

Instructions

  • Mango si nakrájíme na kostičky (přibližně 0,3*0,3 cm).
  • V menším kastrólu rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Ne do tmavé barvy.
  • Jakmile cukr začne zlátnout, přidáme mango s citronovou šťávou a kastrol odstavíme.
  • Vychladnuté naplníme do malých silikonových formiček. Necháme přes noc zmrznout.

Poznámka: Cukr přidáváme nebo ubíráme podle zralosti manga.

    Notes

    Cukr přidáváme nebo ubíráme podle zralosti manga.