Dortík se skládá ze čtyř vrstev, které se připravují zvlášť i několik dní dopředu. Horní glazurová poleva, pěna z bílé čokolády, mangový sorbet a mandlový piškot. Doladěný mangovým kouskem a posypem z kokosových. Recept vystačí na 6 malých dortíků.2 DNY DOPŘEDU:
Author: Théreska
Ingredients
1ksmangočerstvé
1lžícetřtinový cukr
1lžícemáslo
1lžičkacitronová šťáva
Instructions
Mango si nakrájíme na kostičky (přibližně 0,3*0,3 cm).
V menším kastrólu rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Ne do tmavé barvy.
Jakmile cukr začne zlátnout, přidáme mango s citronovou šťávou a kastrol odstavíme.
Vychladnuté naplníme do malých silikonových formiček. Necháme přes noc zmrznout.
Poznámka: Cukr přidáváme nebo ubíráme podle zralosti manga.