Jablka si okrájíme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme skořici, badyán a 5 hřebíčků. Dáme do hrnce a zakryjeme pokličkou. Pomalu dusíme do poloměkka.
5 hřebíčku rozdrtíme v hmoždíři. Z hladké mouky, másla, cukrů, žloutků, citrónové šťávy vytvoříme těsto. Přidáme na špičce nože amonium, vanilkový cukr a rozdrcený hřebíček. Těsto necháme hodinu v ledničce odležet.
Bílky šleháme v čisté míse se špetkou soli. Až začnou bílky pěnit přidáme cukr. Necháme míchat v robotu až neslyšíme žádný třecí zvuk cukru o hrany. Bílky musí být ušlehané do tuha.
Těsto zakryjeme spodek formy o velikosti 25 cm. Pečeme cca 20-30 minut ve vyhřáté roubě na 180°C.
Na vychladlé těsto naskládáme jablka. Ty následně zakryjeme bílky. A opět vložíme do trouby zapéct. Cca 10-15 minut.