Maso nakrájíme na kostičky o velikosti 4x4 cm. Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev na kolečka.
Nejlépe v těžkém litinovém hrnci si osmahneme maso na oleji s máslem. Maso musí být v pokojové teplotě. Vždy dáváme pouze tolik masa, aby se maso v hrnci nedotýkalo. Jinak by se snížila teplota opékání a maso by začalo dusit a to nechceme. Maso osmahneme ze všech stran. Je to nejdůležitější část receptu, nesnažte se ji urychlit. Následně přendáme do vyhřáté misky.
Až máme veškeré maso opečené a vyndané v misce, můžeme do kastrolu vložit cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Opékáme až do tmavší barvy. Následně přidáme česnek a rajčatový protlak. Necháme dobře osmažit a přidáme mrkev.
Mrkev restujeme pouze chvíli. Pak přidáme červené víno, které necháme odpařit.
Houby si usmažíme na jiné pánvi do světle zlaté barvy. Nejlépe opět na směsi oleje a másla.
Vše přendáme zpět do hrnce a zalijeme vývarem. Přidáme koření a směs bylinek. Mírně osolíme, přece jenom vývar i slanina jsou již slané. Hrnec uzavřeme a vložíme do trouby na 3-4 hodiny na 160°C.