Dlouho jsme letos čekali, a už je to tady…ROSTOU. Kromě „z první nalezené houby“ jednoduchá smaženice (bez vajec), následně kulajdy, musí nastat čas na houbovou omáčku.
Servings 5
Ingredients
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 1 ks cibule velké
- čerstvé houby alespoň pět kvalitních hub
- 2 lžíce hladké mouky
- 0,75 l vývaru
- 250 ml smetany
- sůl
- citronová šťáva
- kmín
Instructions
- Na oleji s máslem si zpěníme cibuli. Až je pěkně zlatá přidáme nakrájené houby a lžičku kmínu. Necháme houby podusit.

- Do hub přidáme mouku, ze které uděláme klasickou jíšku. Takže pár minut pražíme.

- Postupně začneme přidávat vývar. Vždy po troškách (horký), aby v omáčce nebyly hrudky.

- Pak už stačí pouze par minut podusit. Ochutíme solí a kmínem. Pozor vývar je slaný akorát. Se solí opatrně.
- Nakonec přidáme smetanu a necháme jenom pár minut jemně probublat. Již nevaříme.

Pokud Vám zůstane z vývaru trochu hovězího masa, klidně ho do omáčky přidejte. Nedá se to pokazit. Jako přílohu mám nejraději karlovarský knedlík.







