Dlouho jsme letos čekali, a už je to tady…ROSTOU. Kromě  „z první nalezené houby“ jednoduchá smaženice (bez vajec), následně kulajdy, musí nastat čas na houbovou omáčku.

Servings 5

Ingredients

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule velké
  • čerstvé houby alespoň pět kvalitních hub
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 0,75 l vývaru
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • citronová šťáva
  • kmín

Instructions

  • Na oleji s máslem si zpěníme cibuli. Až je pěkně zlatá přidáme nakrájené houby a lžičku kmínu. Necháme houby podusit.
  • Do hub přidáme mouku, ze které uděláme klasickou jíšku. Takže pár minut pražíme. 
  • Postupně začneme přidávat vývar. Vždy po troškách (horký), aby v omáčce nebyly hrudky.
  • Pak už stačí pouze par minut podusit. Ochutíme solí a kmínem. Pozor vývar  je slaný akorát. Se solí opatrně.
  • Nakonec přidáme smetanu a necháme jenom pár minut jemně probublat. Již nevaříme. 

Pokud Vám zůstane z vývaru trochu hovězího masa, klidně ho do omáčky přidejte. Nedá se to pokazit. Jako přílohu mám nejraději karlovarský knedlík.