Lister: Dal by si někdo curry?
Ideální jídlo na zimu, zahřeje. Příjemnou chuť doplní kokosové mléko. Curry pak není tak pálivé. Větší kousky krůtího masa jsou ostré jenom z venku.
- 600 g kvalitních rajčat v konzervě
- 1 kg krutích prs
- 3 ks bobkový list
- 1 lžička kardamonu
- 3 ks čili papriček
- 1 ks zázvoru ((oloupaný, bez vnitřku))
- 2 lžíce curry pasty (červené)
- 5 ks česneku
- 1 svazek koriandru
- 1 konzerva kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 3 ks červená cibule
- 2 lžičky koření Gaham masala
- Červenou cibuli nakrájíme na kostky. Na oleji testujeme cibule společně s kořením a pastou. Po chvíli přidáme nakrájený česnek. Když koření provoní byt, přidáme nakrájená rajčata, svazek koriandru a bobkový list. Necháme vařit přibližně hodinu.
- Když je curry hotové, rozmixujeme celý obsah. Necháme zase přijít k varu a do vroucího curry vkládáme na větší kostky nakrájené krůtí maso. To by mělo být v pokojové teplotě. Necháme vařit cca 15 minut.
- Curry dokončíme přidáním kokosového mléka. Dle potřeby zmírní stupeň pálivosti. Ideální podávat s rýži basmati.