Lister: Dal by si někdo curry?

Ideální jídlo na zimu, zahřeje. Příjemnou chuť doplní kokosové mléko. Curry pak není tak pálivé. Větší kousky krůtího masa jsou ostré jenom z venku.

  • 600 g kvalitních rajčat v konzervě
  • 1 kg krutích prs
  • 3 ks bobkový list
  • 1 lžička kardamonu
  • 3 ks čili papriček
  • 1 ks zázvoru ((oloupaný, bez vnitřku))
  • 2 lžíce curry pasty (červené)
  • 5 ks česneku
  • 1 svazek koriandru
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 3 ks červená cibule
  • 2 lžičky koření Gaham masala
  1. Červenou cibuli nakrájíme na kostky. Na oleji testujeme cibule společně s kořením a pastou. Po chvíli přidáme nakrájený česnek. Když koření provoní byt, přidáme nakrájená rajčata, svazek koriandru a bobkový list. Necháme vařit přibližně hodinu.
  2. Když je curry hotové, rozmixujeme celý obsah. Necháme zase přijít k varu a do vroucího curry vkládáme na větší kostky nakrájené krůtí maso. To by mělo být v pokojové teplotě. Necháme vařit cca 15 minut.
  3. Curry dokončíme přidáním kokosového mléka. Dle potřeby zmírní stupeň pálivosti. Ideální podávat s rýži basmati.