Ke kávě a zvlášť v neděli den před pracovním dnem je ideální se zásobit banánovo-kávovým dezertem.

Ingredients

KORPUS

  • 3 ks vajec
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 ks banánu
  • 2 lžíce tučného jogurtu
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 špetka soli

POLEVA

  • 130 g másla
  • 300 g čokolády 60%
  • 20 ml šlehačky

Instructions

  • Bílky ušleháme zvlášť se špetkou soli.
  • Žloutky utřeme s cukrem do bíla. 
  • Následně přidáme prášek do pečiva a rozmačkaný banán s jogurtem. 
  • Přidáme dobře promíchané kakao s moukou. 
  • Spojíme s ušlehanými bílky. Vložíme do formy cca 24 cm. 
  • Upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 20 minut. 
  • Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. 
  • Přidáme šlehačku.  
  • Na vychladnutý korpus nalijeme čokoládový krém a necháme v lednici ztuhnout. 
  • Podáváme se šlehačkou a čokopralinkou!

Recept na pralinky najdete z webu mého oblíbeného koření od Antoníčka.