Ke kávě a zvlášť v neděli den před pracovním dnem je ideální se zásobit banánovo-kávovým dezertem.
Ingredients
KORPUS
- 3 ks vajec
- 150 g moučkového cukru
- 1 ks banánu
- 2 lžíce tučného jogurtu
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 200 g polohrubé mouky
- 1 špetka soli
POLEVA
- 130 g másla
- 300 g čokolády 60%
- 20 ml šlehačky
Instructions
- Bílky ušleháme zvlášť se špetkou soli.
- Žloutky utřeme s cukrem do bíla.
- Následně přidáme prášek do pečiva a rozmačkaný banán s jogurtem.
- Přidáme dobře promíchané kakao s moukou.
- Spojíme s ušlehanými bílky. Vložíme do formy cca 24 cm.
- Upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 20 minut.
- Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni.
- Přidáme šlehačku.
- Na vychladnutý korpus nalijeme čokoládový krém a necháme v lednici ztuhnout.
- Podáváme se šlehačkou a čokopralinkou!
Recept na pralinky najdete z webu mého oblíbeného koření od Antoníčka.