Jak na rychlou a dobrou večeři.. ano TĚSTOVIN. Z včerejších nových těstovin již nic nezbylo.. vlastně jo.. můj zítřejší oběd 😀
Recept na těstoviny najdete zde.
Ingredients
- těstoviny z půlky dávky
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g pancetty
- 50 g parmazánu
- trochu .) máslové dýně
- 2 ks žloutků
- 1 dc vody z těstovin
- pepř
- sůl
Instructions
- Necháme vařit vodu na těstoviny se solí (vrchovatou lžičkou).
- Na olivovém oleji necháme zpěnit pancettu nakrájenou na proužky.
- Přidáme na kostičky nakrájenou dýni (máslovou, nebo cuketu i ta je luxusní).
- V misce si oddělíme žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme na jemno nakrájený parmazán (trochu si necháme na posypání), pepř a sůl.
- Až začne vřít vody na těstoviny, přidáme těstoviny (pozor stačí jim pár minut 2-4 pro den sušené, čerstvé 1-2 minuty).
- Z vařícího hrnce s těstovinami odebereme 50 ml vařící vody a postupně přilijeme ke žloutkům. Tím naředíme hustou omáčku.
- Těstoviny vyndáme na pánem k pancette a dýni. Nevadí, když vezmeme i s trochou vody.
- Jakmile máme vodu vyvařenou. Odstavíme a přidáme žloutky s vodou a kořením. Zamícháme a přendáme na talíře.
- Zasypeme mírně parmazánem a polijeme olivovým olejem.