Rychlá večeře, ze které Vám nebude těžko. Můžete si udělat předem a následně jenom trochu ohřát. Úplně studené to není ono. Z této dávky vytvoříte jeden větší koláč (25 cm) a čtyři malé (12 cm). Ty už se mi bohužel vyfotit nepovedlo.
Ingredients
- 250 g hladké mouky
 - 125 g másla
 - 5 lžic vody
 - 400 g ricotty
 - 100 g parmazánu
 - 400 g mozzarelly
 - 2 ks vajec
 - 3 ks česneku
 - 7 malých žampionů
 - 500 ml šlehačky
 - 1 vanička čerstvého špenátu
 - pepř
 - muškátový oříšek
 - sůl
 - 1 lžička másla
 
Instructions
- Z hladké mouky vody a másla zpracujeme středně tužší těsto. Necháme dvě hodiny v ledničce odležet.
 - Žampiony oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Následně jemně opečeme na másle. Pokud máme mrazený špenát, ten také na pánvi orestujeme. Pokud máme čerství baby špenát, necháme a pouze zamícháme.
 - Ricottu, vejce a slehačku zamícháme. Přidáme nalámanou mozzarellu a nastrouhaný parmazán.
 - Pak již jen dochutíme, solí, česnekem, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme vychladlé houby.
 - Vyndáme si těsto z ledničky minimálně 20 minut před pečením. Těsto natlačíme do formy a vidličkou dobře propícháme. Aby se těsto při pečení nezvedlo.
 - Pečeme na 180°C cca 35 minut. Nahoře musí být náplň připálená.
 

