Tato dávka udělá 4 středně velké trdelníky.
Ingredients
TĚSTO
- 250 g Hladká mouka
- 125 ml vlažného mléka
- 50 g cukr krupice
- 125 g vlažného mléka
- 30 g rozpuštěného másla
- 1 ks vejce
- 6 g sušeného droždí
- 1/4 lžičky soli
Na potření a obalení
- 30 g rozpuštěného másla
- 60 g cukr krystal
- 2 lžičky mleté skořice
POSTUP
1) Těsto
Do mísy dej mouku 250 g, cukr 50 g, sůl 1/4 lžičky, sušené droždí 5 g.Zamíchej.V hrnku smíchej 125 ml teplého mléka, 25 g rozpuštěného másla, 1 vejce.Vlij do mouky a vypracuj hladké těsto (ručně cca 8 min).Přikryj a nech kynout 1 hodinu.
2) Formování trdelníku
Vykynuté těsto rozděl na 2–3 stejné kusy.Vyválej dlouhé „hady“ cca 50–60 cm.Omotej kolem formy (plechovka, sklenice, váleček obalený alobalem).Lehce přimáčkni, aby se prameny spojily.
3) Obalení
Rozpuštěným máslem (30 g) potři celý povrch.Obal směsí:cukr 60 gskořice 1 lžička(volitelně přidat ořechy)
4) Pečení
Trouba: 190 °C Pečení: 15–18 min (zlatavá barva)Po vytažení můžeš znovu obalit ve skořicovém cukru.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.