Nikdy není dost čokolády a čokoládových dezertů. Dezert chce alespoň 2 dny rozležet, aby korpus nebyl tvrdý, ale vláčný. Malé korpusy na dortíky je možné si dělat dostatečně dopředu.
Ingredients
KORPUS
- 150 g měkkého másla
- 1 špetka soli
- 100 g cukru
- 1 ks vejce
- 100 g mandlové mouky
- 30 g kakaa
- 120 g hladké mouky
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
- 3 ks šlehačky
- 150 g hořké čokolády (50-80 % kakaa - ideálně kobinace)
- 3 plátky želatiny
- 2 lžíce slaného karamelu
Instructions
- Ze všech ingrediencí vytvoříme vláčné těsto.
- Odložíme do lednice nejlépe přes noc.
- Těsto si vyválíme na cca 0,3 mm a vytvoříme kolečka o dva centimetry větší než průměr formičky. Kolečka lehce propíchneme vidličkou.
- Těsto do formičky lehce vtlačíme a okraje ořízneme nožem.
- Takto připravené formičky ještě před pečeným necháme cca třicet minut v lednici již na plechu.
- Formičky vyplníme rýži nebo jinou drobnou luštěninou (ideálně na pečící papír) a můžeme péct na 180°C cca 7-8 minut.
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
- Želatinu namočíme do vody.
- Dvě šlehačky zahřeme ve vodní lázni skoro do varu.
- Čokoládu rozlámeme na menší kousky a přelijeme horkou smetanou.
- Přidáme vymačkanou želatinu a dobře zamícháme.
- Až je směs vychladnutá, přidáme třetí smetanu.
- Krém necháme do druhého dne v lednicče.
DOKONČENÍ
- Do vychladlého korpusu dáme lžičku slaného karamelu.
- Studený čokoládový krém vyšleháme a následně vložíme cukrářského sáčku.
- Celý dortík ozdobíme malinou, posypeme lehce kakaem a cukrářským zlatem.