Nikdy není dost čokolády a čokoládových dezertů. Dezert chce alespoň 2 dny rozležet, aby korpus nebyl tvrdý, ale vláčný. Malé korpusy na dortíky je možné si dělat dostatečně dopředu.

Ingredients

KORPUS

  • 150 g měkkého másla
  • 1 špetka soli
  • 100 g cukru
  • 1 ks vejce
  • 100 g mandlové mouky
  • 30 g kakaa
  • 120 g hladké mouky

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

  • 3 ks šlehačky
  • 150 g hořké čokolády (50-80 % kakaa - ideálně kobinace)
  • 3 plátky želatiny
  • 2 lžíce slaného karamelu

Instructions

  • Ze všech ingrediencí vytvoříme vláčné těsto. 
  • Odložíme do lednice nejlépe přes noc.
  • Těsto si vyválíme na cca 0,3 mm a vytvoříme kolečka o dva centimetry větší než průměr formičky. Kolečka lehce propíchneme vidličkou.
  • Těsto do formičky lehce vtlačíme a okraje ořízneme nožem. 
  • Takto připravené formičky ještě před pečeným necháme cca třicet minut v lednici již na plechu. 
  • Formičky vyplníme rýži nebo jinou drobnou luštěninou (ideálně na pečící papír) a můžeme péct na 180°C cca 7-8 minut.

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

  • Želatinu namočíme do vody.
  • Dvě šlehačky zahřeme ve vodní lázni skoro do varu.
  • Čokoládu rozlámeme na menší kousky a přelijeme horkou smetanou.
  • Přidáme vymačkanou želatinu a dobře zamícháme. 
  • Až je směs vychladnutá, přidáme třetí smetanu.
  • Krém necháme do druhého dne v lednicče.

DOKONČENÍ

  • Do vychladlého korpusu dáme lžičku slaného karamelu.
  • Studený čokoládový krém vyšleháme a následně vložíme cukrářského sáčku.
  • Celý dortík ozdobíme malinou, posypeme lehce kakaem a cukrářským zlatem.