Pobyt v lese je to pro mě ideálně prožitý čas a když ještě rostou houby, borůvky, jahody,maliny.. není nic lepšího. Zatím v lese nic neroste, ale houby mám nasušené.

Servings 4 porce

Ingredients

  • 1 ks cibule větší
  • 2 lžíce másla
  • 5-6 ks hub nebo dvě hrsti sušených
  • 250 ml smetany
  • 300 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • knedlíky 🙂
  • sůl, kmín
  • citrónová šťáva

Instructions

  • Cibuli nakrájíme na jemno. Houby ideálně na plátky. 
  • Na másle necháme zpěnit cibulku a houby. 
  • Dobře připravený základy zaprášíme moukou a minimálně 2 minutky necháme mouku osmažit. 
  • Osmaženou mouku zalijeme pomalu mlékem, vždy po troškách. 
  • Ochutíme solí a mletým kmínem. Necháme alespoň 20 minut povařit. 
  • Omáčku vypneme a přidáme smetanu a pár kapek citrónové šťávy.

Houbová omáčku někdy dělám i s masem. Stačí pouze osmažit a přidat do omáčky (kuřecí prsa, panenka). Nebo třeba hovězí z vývaru.  Recept na karlovarské knedlíky.