Pobyt v lese je to pro mě ideálně prožitý čas a když ještě rostou houby, borůvky, jahody,maliny.. není nic lepšího. Zatím v lese nic neroste, ale houby mám nasušené.
Servings 4 porce
Ingredients
- 1 ks cibule větší
- 2 lžíce másla
- 5-6 ks hub nebo dvě hrsti sušených
- 250 ml smetany
- 300 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- knedlíky 🙂
- sůl, kmín
- citrónová šťáva
Instructions
- Cibuli nakrájíme na jemno. Houby ideálně na plátky.
- Na másle necháme zpěnit cibulku a houby.
- Dobře připravený základy zaprášíme moukou a minimálně 2 minutky necháme mouku osmažit.
- Osmaženou mouku zalijeme pomalu mlékem, vždy po troškách.
- Ochutíme solí a mletým kmínem. Necháme alespoň 20 minut povařit.
- Omáčku vypneme a přidáme smetanu a pár kapek citrónové šťávy.
Houbová omáčku někdy dělám i s masem. Stačí pouze osmažit a přidat do omáčky (kuřecí prsa, panenka). Nebo třeba hovězí z vývaru. Recept na karlovarské knedlíky.