Když jednou za rok dělám sekanou, je to většinou s kombinace hovězí a vepřového masa. Maso si namelu sama. Jelikož jsem si objednala mleté maso na burgery a nakonec se do toho nikomu nechtělo. Udělala jsem z mletého masa sekanou. A světe divně…je výborná. Tak s chutí do toho a půl je hotovo. Dejte si ji s kaší.
Ingredients
- 1000 g mletého masa (v tomto případě pouze hovězí)
- 1,5 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžičky soli
- 1 lžička mletého pepře
- 1 hrst majoránky
- 1 větší cibule
- 8 ks česneku
- 1 lžíce oleje
- 6 lžič strouhanky (dle masa)
- 1 lžíce másla
Instructions
- Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji. Necháme vychladnout.
- Česnek prolisujeme na jemno.
- Všechny suroviny dobře promísíme s masem, které máme již delší dobu vyndané z ledničky (v případě mletého masa).
- Vytvoříme šišku, ze které se snažíme oddělat veškerý vzduch. Šišku masa položíme do pekáče a zalijeme vodou. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem.
- Pečeme na 180°C přibližně hodinu, pak odkryjeme a dopečeme. Cca 45 minut. Nakonec necháme na mase rozpustit máslo.