Když jednou za rok dělám sekanou, je to většinou s kombinace hovězí a vepřového masa. Maso si namelu sama. Jelikož jsem si objednala mleté maso na burgery a nakonec se do toho nikomu nechtělo. Udělala jsem z mletého masa sekanou. A světe divně…je výborná. Tak s chutí do toho a půl je hotovo. Dejte si ji s kaší.

Ingredients

  • 1000 g mletého masa (v tomto případě pouze hovězí)
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 hrst majoránky
  • 1 větší cibule
  • 8 ks česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 6 lžič strouhanky (dle masa)
  • 1 lžíce másla

Instructions

  • Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji. Necháme vychladnout.
  • Česnek prolisujeme na jemno.
  • Všechny suroviny dobře promísíme s masem, které máme již delší dobu vyndané z ledničky (v případě mletého masa). 
  • Vytvoříme šišku, ze které se snažíme oddělat veškerý vzduch. Šišku masa položíme do pekáče a zalijeme vodou. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem. 
  • Pečeme na 180°C přibližně hodinu, pak odkryjeme a dopečeme. Cca 45 minut. Nakonec necháme na mase rozpustit máslo.