Jednoduchá a chuťově vyladěná. Nepojte se másla. Je velmi důležité, aby paštika nebyla tuhá.
Ingredients
- 1 kg kuřecích jater
- 150 ml červeného vín
- 500 ml smetany
- 1 svazek tymiánu
- 50 g másla na smažení
- 200 g másla na mixování
- 100 g másla na polití
- sůl
- 1 panák brendy
- 1 lžíce koření na paštiku od Antoníčka
Instructions
- Na lžíci másla opečeme očištěná játra (nejlépe osušená od vody).
- Na mírném ohni opékáme cca 10 minut s tymiánem.
- Vizuálně opečená játra zalijeme vínem a brendy. Necháme odpařit a krátce podusíme. Játra nesmí být syrová, ale ani ne suchá.. s tím si člověk musí vyhrát.
- Zaliji smetanou, přidám koření a nechám zchladit. Vlažné rozmixuji s máslem, osolíme.
- Paštiku zalijeme rozpuštěným máslem. Skladujeme v ledničce.