Jednoduchá a chuťově vyladěná. Nepojte se másla. Je velmi důležité, aby paštika nebyla tuhá.


Ingredients

  • 1 kg kuřecích jater
  • 150 ml červeného vín
  • 500 ml smetany
  • 1 svazek tymiánu
  • 50 g másla na smažení
  • 200 g másla na mixování
  • 100 g másla na polití
  • sůl
  • 1 panák brendy
  • 1 lžíce koření na paštiku od Antoníčka

Instructions

  • Na lžíci másla opečeme očištěná játra (nejlépe osušená od vody).
  • Na mírném ohni opékáme cca 10 minut s tymiánem. 
  • Vizuálně opečená játra zalijeme vínem a brendy. Necháme odpařit a krátce podusíme. Játra nesmí být syrová, ale ani ne suchá.. s tím si člověk musí vyhrát.
  • Zaliji smetanou, přidám koření a nechám zchladit. Vlažné rozmixuji s máslem, osolíme.
  • Paštiku zalijeme rozpuštěným máslem. Skladujeme v ledničce.