V jednoduchosti je síla a proto velmi jednoduché recepty jsou tak dobré. Objednala jsem si, když to nyní jde maso od Kloudy. Absolutní spokojenost.

Ingredients

  • 500 g hovězích líček
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 1/4 ks celeru
  • 1 ks velké cibule
  • 2 ks česneku (větší)
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 4 ks malých rajčat
  • 200-300 ml vína
  • 1000 ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř, lžička cukru, citronová šťáva na dochucení

Instructions

  • Maso narychlo opečeme. Aby se zatáhlo. 
  • Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu + cibuli a česnek,. Vše dobře opečeme. Vše osolíme a opepříme.
  • Postupně lijeme červené víno, vždy necháme odpařit a opět dolijeme. Čím lépe tento krok provedete, tím lepší a tmavší bude omáčka. 
  • Pokud je víno celé odpařené, můžeme přilít vroucí vývar, nakrájená rajčata. Přidáme koření a zakryté vložíme do trouby na 130°C cca 2-4 hodiny. Dle měkkosti masa. 
  • Celou dobu maso kontrolujeme a případně dolíváme vroucí vodou.
  • Měkké maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme a následně propasírujeme. 
  • Případně dochutíme.

Ideálně s bramborou kaší 🙂