V jednoduchosti je síla a proto velmi jednoduché recepty jsou tak dobré. Objednala jsem si, když to nyní jde maso od Kloudy. Absolutní spokojenost.
Ingredients
- 500 g hovězích líček
- 2 lžíce oleje
- 2 ks mrkve
- 1 ks petržele
- 1/4 ks celeru
- 1 ks velké cibule
- 2 ks česneku (větší)
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 2 ks bobkového listu
- 4 ks malých rajčat
- 200-300 ml vína
- 1000 ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, lžička cukru, citronová šťáva na dochucení
Instructions
- Maso narychlo opečeme. Aby se zatáhlo.
- Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu + cibuli a česnek,. Vše dobře opečeme. Vše osolíme a opepříme.
- Postupně lijeme červené víno, vždy necháme odpařit a opět dolijeme. Čím lépe tento krok provedete, tím lepší a tmavší bude omáčka.
- Pokud je víno celé odpařené, můžeme přilít vroucí vývar, nakrájená rajčata. Přidáme koření a zakryté vložíme do trouby na 130°C cca 2-4 hodiny. Dle měkkosti masa.
- Celou dobu maso kontrolujeme a případně dolíváme vroucí vodou.
- Měkké maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme a následně propasírujeme.
- Případně dochutíme.
Ideálně s bramborou kaší 🙂