Není nic jednoduššího než si uvařit dobrý a chuťově vyladěný hovězí guláš
Ingredients
- 1 kg hovězí kližky
- 4-5 ks střední červené cibule (muže být i klasická)
- 6 PL sádla
- 5 CL soli
- 2 CL mletý pepř
- 1 L hovězího vývaru
- 500 ml piva k jídlu..)
Instructions
- Do většího hrnce dáme sádlo a nakrájenou cibuli zpěnit
- přidáme na kousky nakrájené maso a rychle necháme zatáhnout
- až je maso po všech stranách zatáhnuté přidáme červenou papriku a promícháme
- posolíme a přidáme pepř
- podlijeme vývarem do výšky nakrájeného masa
- necháme na mírném ohni tak 90minut
- po cca 15 minutách zamícháme a dolejeme vývar
- až bude maso měkké dolijeme vývar podle toho kolik chcete mít omáčky
- omáčka se nemusí zahušťovat stačí nám povařená cibule. Pokud přeci jen budete chtít hustější je možnost použít na jemno nastrouhanou bramborou nebo chlebem.