Neznám člověka, kterému nechutná květák. Já jsem rozhodně květáková žena. Ať už trapný smažený květák, květák se strouhankou politý máslem, květáková polívka. Ale i květák na kari. Fyzikální vědec ze mě nikdy nebude a proto jsou moje recepty jednoduché, ale dobré.

Author Théreska

Ingredients

  • 1 hlava květáku
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 číli papryčka
  • 6 cm zázvoru
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžička chop suey
  • 1 lžička kari madharský typ
  • 1 lžička sušených čili vloček
  • 250 ml kokosového mlíka
  • 2 lžíce olivového oleje

Instructions

  • Cibuly a česnek pokrájíme na plátky
  • Zázvor oloupeme a nastrouháme (nestrouháme vnitřní část - vlasy)
  • Květák rozděláme na menší růžičky
  • Na oleji opražíme cibuly, česnek, zázvor a čílí.
  • Přidáme koření a následně květák
  • Zalijeme kokosovým mlékem popřípadě trochou vody
  • Dusíme cca 15 minut