Neznám člověka, kterému nechutná květák. Já jsem rozhodně květáková žena. Ať už trapný smažený květák, květák se strouhankou politý máslem, květáková polívka. Ale i květák na kari. Fyzikální vědec ze mě nikdy nebude a proto jsou moje recepty jednoduché, ale dobré.
Ingredients
- 1 hlava květáku
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 číli papryčka
- 6 cm zázvoru
- 1 lžíce kurkumy
- 1 lžička chop suey
- 1 lžička kari madharský typ
- 1 lžička sušených čili vloček
- 250 ml kokosového mlíka
- 2 lžíce olivového oleje
Instructions
- Cibuly a česnek pokrájíme na plátky
- Zázvor oloupeme a nastrouháme (nestrouháme vnitřní část - vlasy)
- Květák rozděláme na menší růžičky
- Na oleji opražíme cibuly, česnek, zázvor a čílí.
- Přidáme koření a následně květák
- Zalijeme kokosovým mlékem popřípadě trochou vody
- Dusíme cca 15 minut