Author Tom

Ingredients

  • 40 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 125 ml mléka
  • 2 ks žloutků
  • 1 špetka soli
  • 100 g strouhaného sýru podle chuti množství upravit

Instructions

  • Do vody přidejte čajovou lžičku soli. Květák rozděl na růžičky a uvař na tvdo. Pak květák zceďte a nechte okapat.

BEŠAMEL

  • Rozehřejte máslo.
  • Přidejte mouku a cca deset minut vařte.
  • Pomalu přidáváme mléko. Až docílíte konzistence jogurtu.
  • Vmíchejte dva žloutky a nechte ještě 5 minut povařit za stálého míchání. Přidejte nastrouhaný sýr.
  • Zapékací misku vymažte tukem.
  • Květák vložte do zapékací misky a zalejte bešamelem.
  • Pečeme dozlatova v troubě na 200°C.