Rychlá večeře, ze které Vám nebude těžko. Můžete si udělat předem a následně jenom trochu ohřát. Úplně studené to není ono. Z této dávky vytvoříte jeden větší koláč (25 cm) a čtyři malé (12 cm). Ty už se mi bohužel vyfotit nepovedlo.
Ingredients
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 5 lžic vody
- 400 g ricotty
- 100 g parmazánu
- 400 g mozzarelly
- 2 ks vajec
- 3 ks česneku
- 7 malých žampionů
- 500 ml šlehačky
- 1 vanička čerstvého špenátu
- pepř
- muškátový oříšek
- sůl
- 1 lžička másla
Instructions
- Z hladké mouky vody a másla zpracujeme středně tužší těsto. Necháme dvě hodiny v ledničce odležet.
- Žampiony oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Následně jemně opečeme na másle. Pokud máme mrazený špenát, ten také na pánvi orestujeme. Pokud máme čerství baby špenát, necháme a pouze zamícháme.
- Ricottu, vejce a slehačku zamícháme. Přidáme nalámanou mozzarellu a nastrouhaný parmazán.
- Pak již jen dochutíme, solí, česnekem, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme vychladlé houby.
- Vyndáme si těsto z ledničky minimálně 20 minut před pečením. Těsto natlačíme do formy a vidličkou dobře propícháme. Aby se těsto při pečení nezvedlo.
- Pečeme na 180°C cca 35 minut. Nahoře musí být náplň připálená.