Rychlá večeře, ze které Vám nebude těžko. Můžete si udělat předem a následně jenom trochu ohřát. Úplně studené to není ono.  Z této dávky vytvoříte jeden větší koláč (25 cm) a čtyři malé (12 cm). Ty už se mi bohužel vyfotit nepovedlo.

Ingredients

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 5 lžic vody
  • 400 g ricotty
  • 100 g parmazánu
  • 400 g mozzarelly
  • 2 ks vajec
  • 3 ks česneku
  • 7 malých žampionů
  • 500 ml šlehačky
  • 1 vanička čerstvého špenátu
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • 1 lžička másla

Instructions

  • Z hladké mouky vody a másla zpracujeme středně tužší těsto. Necháme dvě hodiny v ledničce odležet. 
  • Žampiony oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Následně jemně opečeme na másle. Pokud máme mrazený špenát, ten také na pánvi orestujeme. Pokud máme čerství baby špenát, necháme a pouze zamícháme.
  • Ricottu, vejce a slehačku zamícháme. Přidáme nalámanou mozzarellu a nastrouhaný parmazán.
  • Pak již jen dochutíme, solí, česnekem, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme vychladlé houby. 
  • Vyndáme si těsto z ledničky minimálně 20 minut před pečením. Těsto natlačíme do formy a vidličkou dobře propícháme. Aby se těsto při pečení nezvedlo.
  • Pečeme na 180°C cca 35 minut. Nahoře musí být náplň připálená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

;