Laskonky  laskonky… všichni je z náme z cukrárny. Mě osobně z cukrárny moc nechutnají, cítím z nich pouze cukr. Ale je to jenom na nás kolik cukru použijete a jaký krém si uděláme.

Ingredients

  • 3 ks bílky
  • 220 g cukru moučka
  • 200 g kokosu
  • 1 špetka soli

Instructions

  • Nejdříve si připravíme cukrový rozvar. 100 g cukru a 90 ml vody vaříme dokud nevyvaříme skoro veškerou vodu.  Rozvar by měl být tak hustý, že klasickým bublilkovačem vytvoříme cukrovou bublinu.
  • Bílky šleháme se špetkou soli do polotuha. Pak přidáme zbytek cukru 120 g. Následně opatrně přidáváme rozvar. Šleháme až do pokojové teploty.
  • Ručně pak přidáme kokos.
  • Pečeme na 80°C cca 30 minut. 

Upečené laskonky naplníme slaným karamelem třeným s máslem.