Laskonky laskonky… všichni je z náme z cukrárny. Mě osobně z cukrárny moc nechutnají, cítím z nich pouze cukr. Ale je to jenom na nás kolik cukru použijete a jaký krém si uděláme.
Ingredients
- 3 ks bílky
- 220 g cukru moučka
- 200 g kokosu
- 1 špetka soli
Instructions
- Nejdříve si připravíme cukrový rozvar. 100 g cukru a 90 ml vody vaříme dokud nevyvaříme skoro veškerou vodu. Rozvar by měl být tak hustý, že klasickým bublilkovačem vytvoříme cukrovou bublinu.
- Bílky šleháme se špetkou soli do polotuha. Pak přidáme zbytek cukru 120 g. Následně opatrně přidáváme rozvar. Šleháme až do pokojové teploty.
- Ručně pak přidáme kokos.
- Pečeme na 80°C cca 30 minut.
Upečené laskonky naplníme slaným karamelem třeným s máslem.