Není nic jednoduššího než naložený hermelín. Naložený hermelín je ideální cca 3-4 dní, ale můžeme ho klidně naložit dát do ledničky a až budeme mít potřebu 3-4 dny před ní vyndat z lednice. Na sklenici s uzávěrem (menší 0,125 l) stačí 3 hermelíny.

Ingredients

  • 3 kolečka hermelínu
  • 4 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 100 ml olivového oleje

Instructions

  • Hermelín rozkrájíme na měsíčky, které od sebe neodlepujeme. 
  • Na spodek sklenice vložíme rajčata a pak prokládáme sýr s kořením. 
  • Až nahoru zalijeme olivovým olejem a přidáme i část oleje z rajčat.

Tento recept jsem odkoukala z kavárny Kafe do vany v Brně, která již bohužel neexistuje.  Ideální podávat s bílou bagetou a olivami.