Ryba opět pro nerybaře. Chutná opravdu všem. Není na ní nic těžkého, pouze pamatujte, že začít musíte o den dříve kvůli těstíčku, které se potřebuje den odležet.
Ingredients
TĚSTO
- 200 g hladké mouky
- 75 g rýžové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 200 ml světlého piva
- 200 ml bublinkaté vody
HRÁŠKOVÁ KAŠE
- 2 sáčky mraženého hrášku
- 1,5 l vody
- 2 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
RYBA
- 150 g světlé tresky na jednu porci
- rýžová mouka
OSTATNÍ
- 2 láhve oleje na smažení
- 2 ks citrónu
- 1 sáček hranolek
- 1 sáček tatarky
Instructions
- Ingredience na těsto smícháme dohromady a zakryjeme potravinovou fólií. Necháme přes noc odležet v ledničce.
- Hrášek vložíme do vroucí vody a vaříme v oslazené vodě cca 2 minuty. Vylijeme vodu a polovinu hrášku rozmixujeme. Zbytek pouze rozšťoucháme. Přidáme máslo, osolíme a opepříme.
- Rybu osolíme, mírně pokapeme citrónem, obalíme jemně v rýžové mouce a oklepeme. Vložíme do těstíčka a rovnou do nejlépe fritovacího hrnce (bez síta). Takto stačí opékat cca 5 minut do zlaté barvy. Rybu vyndáme na dostatečné množství papírových utěrek, aby se přebytečný tuk vysušil.
Podáváme s citrónem. Dobrou chuť!
Rýžovou mouku mají většinou ve zdravých výživách, nebo v třeba v tescu. Pokud nenajdete, nebo se Vám nechce a máte mlýnek na mák. Můžete umlet mouku samy.