Ryba opět pro nerybaře. Chutná opravdu všem. Není na ní nic těžkého, pouze pamatujte, že začít musíte o den dříve kvůli těstíčku, které se potřebuje den odležet.

Ingredients

TĚSTO

  • 200 g hladké mouky
  • 75 g rýžové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 200 ml světlého piva
  • 200 ml bublinkaté vody

HRÁŠKOVÁ KAŠE

  • 2 sáčky mraženého hrášku
  • 1,5 l vody
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř

RYBA

  • 150 g světlé tresky na jednu porci
  • rýžová mouka

OSTATNÍ

  • 2 láhve oleje na smažení
  • 2 ks citrónu
  • 1 sáček hranolek
  • 1 sáček tatarky

Instructions

  • Ingredience na těsto smícháme dohromady a zakryjeme potravinovou fólií. Necháme přes noc odležet v ledničce. 
  • Hrášek vložíme do vroucí vody a vaříme v oslazené vodě cca 2 minuty. Vylijeme vodu a polovinu hrášku rozmixujeme. Zbytek pouze rozšťoucháme. Přidáme máslo, osolíme a opepříme. 
  • Rybu osolíme, mírně pokapeme citrónem, obalíme jemně v rýžové mouce a oklepeme. Vložíme do těstíčka a rovnou do nejlépe fritovacího hrnce (bez síta). Takto stačí opékat cca 5 minut do zlaté barvy. Rybu vyndáme na dostatečné množství papírových utěrek, aby se přebytečný tuk vysušil.

Podáváme s citrónem. Dobrou chuť!

    Rýžovou mouku mají většinou ve zdravých výživách, nebo v třeba v tescu. Pokud nenajdete, nebo se Vám nechce a máte mlýnek na mák. Můžete umlet mouku samy.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    ;