Velmi efektivní poleva, která se dobře krájí a skvěle chutná. Klasickým polevám už dávno odzvonilo.
Ingredients
- 4 plátky želatiny
- 125 ml vody
- 225 g cukru
- 150 g čokolády
- 30 g kakaa
- 65 ml smetany 33%
Instructions
- Voda vaříme s cukrem na teplotu 103°C. Této teploty v takovém malém množství vody se mi zatím nepodařilo dosáhnout (poleva se vydaří i při 90°C).
- Čokoládu rozděláme na čtverečky a vložíme do mísy. Takto připravenou čokoládu zalijeme cukrovým rozvarem.
- Přidáme kakao a promixujeme.
- Následně přidáme smetanu.
- Plátkovou želatinu namočíme 10 minut předem. Až bude mít naše směs 60°C, můžeme vložit želatinu. Mícháme až do pokojové teploty.