Velmi efektivní poleva, která se dobře krájí a skvěle chutná. Klasickým polevám už dávno odzvonilo.

Ingredients

  • 4 plátky želatiny
  • 125 ml vody
  • 225 g cukru
  • 150 g čokolády
  • 30 g kakaa
  • 65 ml smetany 33%

Instructions

  • Voda vaříme s cukrem na teplotu 103°C. Této teploty v takovém malém množství vody se mi zatím nepodařilo dosáhnout (poleva se vydaří i při 90°C).
  • Čokoládu rozděláme na čtverečky a vložíme do mísy. Takto připravenou čokoládu zalijeme cukrovým rozvarem. 
  • Přidáme kakao a promixujeme. 
  • Následně přidáme smetanu.
  • Plátkovou želatinu namočíme 10 minut předem. Až bude mít naše směs 60°C, můžeme vložit želatinu. Mícháme až do pokojové teploty.